गुरु शब्द पहचान जगत में, Guru sabad pahechan jagat me Gopal Das Vaishnav Rajasthani bhajan lyrics
Song –Guru Sabd pahachan jagat me
Album : Rajasthani lyrics
Singers: Gopal Das Vaishnav
Music : RDC movie media Music
Label : Pmd studio official C
ategory : Devotional
Lyrics - Traditional
।। दोहा ।।
साधु ऐसा चाहिए, जैसा सूप सुभाय,
सार-सार को गहि रहै, थोथा देई उड़ाय।
तिनका कबहुँ ना निन्दिये, जो पाँवन तर होय,
कबहुँ उड़ी आँखिन पड़े, तो पीर घनेरी होय।
। । गुरु शब्द पहचान जगत में । ।
गुरु शब्द पहचान जगत में।
राख सके तो राक नके। २
जीण जीण शब्द हिवड़ा में धारिया ।
काकरा हीरा माय बीके। २
टचकारी सु बळद चालजा जा ,
बचकारी सु ठोड रुके।
अरे तू तू करता आवे गडकड़ो ,
जे जे करता ऊट जगे। २
गुरु शब्द पहचान जगत में,
राख सके तो राक नके।
जीण जीण शब्द हिवड़ा में धारिया ,
काकरा हीरा माय बीके। २
अरे शब्द शब्द जब मोले मोरियो,
अरे जब जब बादल कड़के है।
अरे चार बजे बोले कुकड़ो ,
सुमरा नर वाने ओल्के है। २
गुरु शब्द पहचान जगत में,
राख सके तो राक नके।
जीण जीण शब्द हिवड़ा में धारिया ,
काकरा हीरा माय बीके। २
शब्द लगाम लागी घोडा के ,
मन चाहो नहीं दौड़ सके।
हजार मण देह हाथी की ,
अंकुश नहीं तोड़ सके। २
गुरु शब्द पहचान जगत में,
राख सके तो राक नके।
जीण जीण शब्द हिवड़ा में धारिया ,
काकरा हीरा माय बीके। २
शब्दा छोड़ियो राज भरतरी ,
शब्दा में हरी चंद बिक्या ।
अरे सुर की नोक में मावे करोडा ,
अरे केवे चेतन उकार लिखे। २
गुरु शब्द पहचान जगत में,
राख सके तो राक नके।
जीण जीण शब्द हिवड़ा में धारिया,
काकरा हीरा माय बीके। २
Read Also:- सिंगोली रा श्याम भजन
Read Also:- कोनी सुख पायो रामा थारी भक्ति में
Guru sabad pahechan jagat me Gopal Das Vaishnav Rajasthani bhajan lyrics
.. Doha ..
saadhu aisa chaahie, jaisa soop subhaay,
saar-saar ko gahi rahai, thotha deee udaay.
tinaka kabahun na nindiye, jo paanvan tar hoy,
kabahun udee aankhin pade, to peer ghaneree hoy.
guru shabd pahachaan jagat mein.
guru shabd pahachaan jagat mein.
raakh sake to raak nake. 2
jeen jeen shabd dhaariya hivada mein.
kaakara heera maay beeke. 2
tachakaaree su balad chaalaja ja ,
bachakaaree su thod ruke.
are too too karata aave gadakado ,
je je karata oot jage. 2
guru shabd pahachaan jagat mein,
raakh sake to raak nake.
jeen jeen shabd dhaariya hivada mein,
kaakara heera maay beeke. 2
are shabd shabd jab mole moriyo,
are jab jab baadal kadake hai.
are chaar baje bole kukado ,
sumara nar vaane olke hai. 2
guru shabd pahachaan jagat mein,
raakh sake to raak nake.
jeen jeen shabd dhaariya hivada mein,
kaakara heera maay beeke. 2
shabd lagaam laagee ghoda ke ,
man chaaho nahin daud sake.
hajaar man deh haathee kee ,
ankush nahin tod sake. 2
guru shabd pahachaan jagat mein,
raakh sake to raak nake.
jeen jeen shabd dhaariya hivada mein,
kaakara heera maay beeke. 2
shabda chhodiyo raaj bharataree ,
shabda mein haree chand bikya .
are sur kee nok mein maave karoda ,
are keve chetan ukaar likhe. 2
guru shabd pahachaan jagat mein,
raakh sake to raak nake.
jeen jeen shabd dhaariya hivada mein,
kaakara heera maay beeke. 2
Read Also:- बाबूजी मेरा टिकट क्यों लेता
Read Also:- माने बुद्धि दीजो महाराज गजानंद
गुरु शब्द पहचान जगत में, Guru sabad pahechan jagat me Gopal Das Vaishnav Rajasthani bhajan lyrics
। । गुरु शब्द पहचान जगत में । ।
गुरु शब्द पहचान जगत में।
राख सके तो राक नके। २
जीण जीण शब्द धारिया हिवड़ा में।
काकरा हीरा माय बीके। २
टचकारी सु बळद चालजा जा ,
बचकारी सु ठोड रुके।
अरे तू तू करता आवे गडकड़ो ,
जे जे करता ऊट जगे। २
गुरु शब्द पहचान जगत में,
राख सके तो राक नके।
जीण जीण शब्द धारिया हिवड़ा में,
काकरा हीरा माय बीके। २
अरे शब्द शब्द जब मोले मोरियो,
अरे जब जब बादल कड़के है।
अरे चार बजे बोले कुकड़ो ,
सुमरा नर वाने ओल्के है। २
गुरु शब्द पहचान जगत में,
राख सके तो राक नके।
जीण जीण शब्द धारिया हिवड़ा में,
काकरा हीरा माय बीके। २
शब्द लगाम लागी घोडा के ,
मन चाहो नहीं दौड़ सके।
हजार मण देह हाथी की ,
अंकुश नहीं तोड़ सके। २
गुरु शब्द पहचान जगत में,
राख सके तो राक नके।
जीण जीण शब्द धारिया हिवड़ा में,
काकरा हीरा माय बीके। २
शब्दा छोड़ियो राज भरतरी ,
शब्दा में हरी चंद बिक्या ।
अरे सुर की नोक में मावे करोडा ,
अरे केवे चेतन उकार लिखे। २
गुरु शब्द पहचान जगत में,
राख सके तो राक नके।
जीण जीण शब्द धारिया हिवड़ा में,
काकरा हीरा माय बीके। २
Read Also:- कंचन वाली काया भजन
Read Also:- वा वा रे बजरंगी बाला
गुरु शब्द पहचान जगत में, Guru sabad pahechan jagat me Gopal Das Vaishnav Rajasthani bhajan lyrics
Guru Sabad Pahachan Jagat Me rakh sake to rakh nake Rajasthani Full Hindi Text Lyrics, and Gopal Das vaishnav ke sabhi type ke bhajan aapko es website par mil jayenge .
or es bhajan me kavi kah raha hai ki es duniya me har jeev ko ek khas pehachan de hai or kuch sabd diye hai jinko sunkar wo apna kaam karne lag jate hai or vahi sabd unki pahechan hoti hai
0 टिप्पणियाँ